Naložené kachna maso recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- kachní prsa
- mléko
- na 1/2 kg masa:
- 3 lžíče medu
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička pepře
- 1 lžička sladké papriky
- 1/2 lžičky chili (nejlepe kousky papričky-čerstvé, nebo nasušené)
- 1 lžička kari
- 2 žloutky
- 3 lžičky solamylu
- 3 lžíce sojové omáčky
- asijská směs zeleniny:
- mrkev
- hrášek
- žampiony
- hlíva
- jidášovo ucho
- bambusové výhonky
- mungo kličky
- kukuřice (apod.)
Postup Naložené kachna maso
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, na jeden den namočíme do mléka (z důvodu zbavení zápachu, komu nevadí, může hned do koření, mně vadil). Druhý den vyndáme maso z mléka, necháme okapat.
Všechno koření odměříme po lžičkách do skleničky a důkladně promícháme (lžičky koření musí být rovné.)
Maso dáme do mísy, zalijeme medem a postupně smícháme s kořením.
Sojovou omáčku a solamyl smícháme se žloutky a nalejeme do misky k masu, vše důkladně promícháme, necháme odležet v chladu nejlépe do druhého dne.
Smažíme na oleji (nejlépe olivovém).
Z lednice maso vyndáme tak 3 hodiny před smažením, aby maso nedostalo teplotní šok, nutno pořádně rozpálit pánev, zprudka opečeme, aby maso zůstalo šťavnaté, (nejedná se tedy o křupavou, ale suchou kachnu, jako mají v asijských bistrech).
Když je maso téměř hotové, přidáme asijsou směs a osmahneme společně (nejlepší je wok pánev, maso ke konci smažení na okraji a na středu zeleninu).