Nadívaná krůtí prsa recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 krůtí prso (měla jsem 550 g)
- sůl
- mletý pepř
- muškátový oříšek
- koření na kuře
- 3 lžíce oleje
- 160 g mletého masa mix
- 80 g krůtích jater nebo kuřecích jater
- 1 vejce
- 1 lžíce sladké smetany
Postup Nadívaná krůtí prsa
Postup přípravy receptu
-
Jako první si uděláme nádivku s kterou budeme plnit. Připravíme si mleté maso, přidáme sůl, mletý pepř, malinko nastrouhaného muškátového oříšku, 1 malé vejce, lžíci sladké smetany, promícháme a přidáme drobné kousky jater.
Můžeme si ochutit i jiným kořením podle svých zvyklostí. Znovu promícháme. Pokud si budeme mleté maso připravovat sami, tak játra můžeme taky semlít společně s masem.
Do krůtího prsa uděláme opatrně dlouhým a ostrým nožem kapsu, snažíme se aby byla co jak možno největší, ale nepřeřízneme maso. Kapsu naplníme nádivkou a otvor uzavřeme dlouhou kovovou jehlou, kdo nemá, tak špejlí nebo párátky.
Povrch osolíme, můžeme použít i nějakou směsku koření vhodnou na drůbeží maso, vložíme do pekáčku kde jsme dali trochu oleje, přidáme trošku vody, pekáček přiklopíme nebo přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby.
Zvolna pečeme, ke konci odstraníme víko, maso občas přeléváme výpekem, dáváme pozor, aby se nám maso moc nevysušilo.
Pak maso naporcujeme a podáváme s různě upravenými brambory (já měla šťouchané), na talíř přidáme pod maso trochu výpeku. Po vychladnutí se báječně hodí i na různé studené mísy.
Do nádivky mletého masa, můžeme místo jater dát i něco jiného, jako třeba kostičky salámu nebo slaniny, hrášek, žampiony, mrkev.