Nadívaná krůtí prsa recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 krůtí prso (měla jsem 550 g)
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek
koření na kuře
3 lžíce oleje
160 g mletého masa mix
80 g krůtích jater nebo kuřecích jater
1 vejce
1 lžíce sladké smetany

Postup přípravy receptu

  1. Jako první si uděláme nádivku s kterou budeme plnit. Připravíme si mleté maso, přidáme sůl, mletý pepř, malinko nastrouhaného muškátového oříšku, 1 malé vejce, lžíci sladké smetany, promícháme a přidáme drobné kousky jater.

  2. Můžeme si ochutit i jiným kořením podle svých zvyklostí. Znovu promícháme. Pokud si budeme mleté maso připravovat sami, tak játra můžeme taky semlít společně s masem.

  3. Do krůtího prsa uděláme opatrně dlouhým a ostrým nožem kapsu, snažíme se aby byla co jak možno největší, ale nepřeřízneme maso. Kapsu naplníme nádivkou a otvor uzavřeme dlouhou kovovou jehlou, kdo nemá, tak špejlí nebo párátky.

  4. Povrch osolíme, můžeme použít i nějakou směsku koření vhodnou na drůbeží maso, vložíme do pekáčku kde jsme dali trochu oleje, přidáme trošku vody, pekáček přiklopíme nebo přikryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby.

  5. Zvolna pečeme, ke konci odstraníme víko, maso občas přeléváme výpekem, dáváme pozor, aby se nám maso moc nevysušilo.

  6. Pak maso naporcujeme a podáváme s různě upravenými brambory (já měla šťouchané), na talíř přidáme pod maso trochu výpeku. Po vychladnutí se báječně hodí i na různé studené mísy.

  7. Do nádivky mletého masa, můžeme místo jater dát i něco jiného, jako třeba kostičky salámu nebo slaniny, hrášek, žampiony, mrkev.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!