Myslivecký guláš recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- sádlo
- slanina
- cibule
- česnek
- celý pepř
- kmín
- nové koření
- jalovec
- špetka tymiánu
- bobkový list
- majoránka
- červená mletá paprika
- chilli paprička nebo pálivá paprika
- kečup
- houby
- srnčí maso
- okurka
- citronová kůra
- hořčice
Postup Myslivecký guláš
Postup přípravy receptu
-
Na sádle rozškvaříme 3 plátky slaniny, přidáme pokrájenou cibuli, raději více než méně, já dávám 3 a tu osmažíme do zlatohněda, přidáme lžíci cukru a karamelizujeme.
Do tohoto základu dáme maso pokrájené na kostky a prudce restujeme, aby se zatáhlo, ale zatím nesolíme.
Pak přidáme 4 lžíce kečupu a 2 lžíce sladké papriky, osolíme a dáme všechno koření, kromě majoránky.
Podlijeme vodou a chvíli dusíme, asi za 20 minut přidáme houby, dávám z mrazáku, kdo má sušené, předem je namočí.
Když je maso téměř měkké, zahustíme ho záklektkou z polohrubé mouky a vody, polohrubou mouku dávám záměrně, je lepší než hladká a vše řádně provaříme.
Do téměř hotového guláše dáme 2 okurky nakrájené na kostičky, 2 lžičky hořčice, utřený nebo prolisovaný česnek, tím nešetřím, majoránku a trošku strouhané citronové kůry z dobře omytého citronu. Podáváme s houskovým knedlíkem, ale je výborný i s chlebem.