Myslivecká roláda recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

25 dkg vepřového masa (kýta, plecko)
50 dkg hovězího zadního masa
5 dkg anglické slaniny
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plát vepřového i hovězího masa naklepeme, osolíme a opepříme.

  2. Hovězí potřeme hořčicí, položíme na něj vepřové maso a pokryjeme plátky slaniny.

  3. Svineme do závinu, zavážeme nití a opečeme na rozehřátém sádle ze všech stran.

  4. Přeložíme i s tukem do pekáče, přidáme 1 nakrájenou cibuli, 2 nakrájené mrkve, 1 nakrájenou petržel, bobkový list, 10 kuliček pepře, několik kuliček jalovce.

  5. V troubě pečeme do měkka, podléváme horkou vodou a 1 dcl bílého vína.

  6. Koření odstraníme, zeleninu rozmixujeme a šťávu dochutíme. Podáváme s rýží, brambory nebo bramborovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!