Muškátovo-zázvorové nudličky na smetaně,z papiňáku recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 400 g vepřového plecka
- 2 pl oleje
- 1 kl mletého muškátového květu
- 1 kl mletého zázvoru
- 1/2 kl drceného kmínu
- dále budeme potřebovat
- 2 pl oleje
- 1 větší cibuli
- 8 menších žampionů
- 2 pl rajčatového protlaku
- 1 pl hladké mouky
- 250 g 30% smetany ke šlehání(trvanlivá v krabičce)
- 1 pl octa
- dle potřeby sůl
- na jednu porci na ozdobu 1 pl nastrouhaného sýra
Postup Muškátovo-zázvorové nudličky na smetaně,z papiňáku
Postup přípravy receptu
-
Plecko nakrájíme na nudličky, dobře promícháme s olejem, květem, zázvorem a kmínem. Vložíme do uzavíratelné nádoby a necháme přes noc v lednici.
V papiňáku na rozehřátém oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme naložené maso a necháme zprudka zatáhnout. Pak přidáme rajčatový protlak, na plátky pokrájené žampiony a vše promícháme. Podlijeme 250 ml horké vody, mírně osolíme a uzavřeme tlakovou poklicí. Od doby varu vaříme na mírném plameni 20 minut.
Po ochlazení a snížení tlaku hrnec otevřeme a obsah v hrnci zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali hladkou mouku. Vše ještě cca 15 minut provaříme.
V šálku rozmícháme 3 polévkové lžíce omáčky s octem, vlijeme do hotového pokrmu a necháme projít varem. Dle potřeby dosolíme a můžeme podávat s těstovinou, rýží, nebo s houskovým, či kynutým knedlíkem. Pokud chceme, můžeme každou porci ozdobit kopičkou z nahrubo nastrouhaného sýra.