Můj zapékaný květák ve hřbetu recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1 střední květák
- 2 cibule
- 3 vejce
- 1 smetana 12%
- 100 g nastrouhaného sýra
- 100 g Nivy
- 200 g měkkého salámu (gothaj)
- 100 g anglické slaniny
- hlíva ústřičná
- 1 syreček
- pažitka
- strouhanka
- pepř
- sůl
- olej
Postup Můj zapékaný květák ve hřbetu
Postup přípravy receptu
-
Květák si uvaříme ve slané vodě do poloměkka (já vařím den před, aby byl studený) a nasekáme ho.
Na oleji si osmažíme cibulku do zlatova, přidáme osmažit anglickou slaninu, nakrájenou hlívu a stáhneme s plotýnky.
Posekaný květák si dáme do mísy, kde budeme všechno míchat, dáme k němu osmaženou cibuli, hlívou s anglickou slaninou, nastrouháme sýry (eidam,niva,syreček) a salám.
Ochutíme pepřem, solí, dáme pažitku, pořádně promícháme, přidáme strouhanku, aby masa byla hustší a přendáme do formy hřbetu nebo pekáčku, který vymažeme olejem.
Potom si do smetany rozšleháme vajíčka a květák zalijeme, dáme péct do předem vyhřáté trouby a je upečeno, až je vrch zahnědlý.