Mramorovaný hruškový recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 500 g hladké mouky
- 250 g másla či hery
- 250 g pískového cukru
- 1bal. vanilkového cukru
- 4 vejce
- 6 lžic mléka
- 1 bal. prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 750 g menších hrušek
- 4 lžíce krystalového cukru
- 3 lžíce meruňkové marmelády
Postup Mramorovaný hruškový
Postup přípravy receptu
-
Utřeme tuk, pískový i vanilkový cukr, vejce a 4 lžíce mléka. Přimícháme po částech mouku a prášek do pečiva a vypracujeme těsto.
Polovinu ho vložíme do vymazané a strouhankou vysypané formy, do druhé poloviny vmícháme zbylé mléko a kakao. Tmavé těsto naneseme na světlé a vidličkou spirálovitě promícháme.
Hrušky oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme jadřince a na oblé straně několikrát podélně nařízneme. Hruškami poklademe těsto a posypeme polovinou krystalového cukru.
Pečeme v předehřáté troubě (175°C) asi 55 minut. Hotový dort potřeme marmeládou a posypeme zbylým krystalovým cukrem.