Mramorované čokoládové kostky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 100 g hořké čokolády
- 100 g másla
- 3 vejce
- 1,5 dl krupicového cukru
- 1/2 lžíce vanilkového cukru
- 2 dl hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- Poleva:
- 100 g hořké čokolády
- 100 g bílé čokolády
Postup Mramorované čokoládové kostky
Postup přípravy receptu
-
Čokoládu rozlámejte na kousky a vložte do kastrůlku. Přidejte máslo a na mírném ohni čokoládu s tukem rozehřejte. Směs odstavte z plotny a nechte dobře vychladnout.
Do vychladlé směsi vmíchejte vejce, cukry, mouku v které je zamíchaný prášek do pečiva a vymíchejte hladké těsto. Po té nalijte do formy (rozměr cca 20x30 cm) a dejte péci asi na 20 minut.
Mezitím si připravte polevu. Hořkou a bílou čokoládu nasekejte nahrubo a moučník hned po vyndání z trouby posypejte. Nakonec polevu rozetřete, aby vzniklo nepravidelné mramorování. Po vychladnutí nakrájejte na kousky.