Mramorované čokoládové kostky recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
100 g hořké čokolády
100 g másla
3 vejce
1,5 dl krupicového cukru
1/2 lžíce vanilkového cukru
2 dl hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
Poleva:
100 g hořké čokolády
100 g bílé čokolády

Postup přípravy receptu

  1. Čokoládu rozlámejte na kousky a vložte do kastrůlku. Přidejte máslo a na mírném ohni čokoládu s tukem rozehřejte. Směs odstavte z plotny a nechte dobře vychladnout.

  2. Do vychladlé směsi vmíchejte vejce, cukry, mouku v které je zamíchaný prášek do pečiva a vymíchejte hladké těsto. Po té nalijte do formy (rozměr cca 20x30 cm) a dejte péci asi na 20 minut.

  3. Mezitím si připravte polevu. Hořkou a bílou čokoládu nasekejte nahrubo a moučník hned po vyndání z trouby posypejte. Nakonec polevu rozetřete, aby vzniklo nepravidelné mramorování. Po vychladnutí nakrájejte na kousky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!