Moravský vrabec po mexicku recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

2 kg vepřového masa
3 řapíky celeru
1 mrkev
1 bílá cibule (na kostičky pokrájená)
5 stroužků česneku vcelku,
1/2 litru hovězího vývaru
1/3 litru černého piva
sádlo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vše krom sádla vrazte do Papiňáku, vařte asi 3/4 hodiny. Pak otevřete, maso se krásně rozpadá.

  2. Vylovte ho, pokud na něm uvízne něco cibule tak to nevadí. Maso natrhejte, nakrájejte na kousky dle libosti, dejte do sádlem vymazaného pekáče a pečte v troubě až se maso zbarví do zlato-hněda. To trvá, při velmi občasném obrácení asi 3/4 hodiny.

  3. Z vývaru vylovte mrkev a celer, to vyhoďte, pak vařte dál, ponorným mixerem rozmixujte cibuli a česnek, zredukujte na šťávu, zahustěte dle libosti a tím pak zalijte dokončené jídlo.

  4. My rádi se zelím, vaříme zásadně z kyselého, a protože máme rádi kyselejší, neproplachuji vodou, k podlití požívám černé pivo a na závěr osladím dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!