Moravský králík recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

1 králík
1,5 dl oleje
1 dl bílého vína
1 dl vody
1/2 lžičky pepře
1 ČL mleté sladké papriky
2 PL hořčice
2 PL kečupu
1 cibule
5 stroužků česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Menšího králíka necháme v celku, většího naporcujeme. Olej, víno a vodu smícháme, přidáme pepř, papriku, hořčici, kečup, nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek.

  2. Směs promícháme, osolíme a vlijeme na připraveného králíka v pekáči. Zakryjeme utěrkou a necháme odležet do druhého dne (nebo i déle) v chladu.

  3. Nakonec pekáč s masem v nálevu vložíme do trouby a necelé dvě hodiny pečeme při střední teplotě. Pokud bude třeba, podlijeme maso horkou vodou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!