Moravský králík recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 1 králík
- 1,5 dl oleje
- 1 dl bílého vína
- 1 dl vody
- 1/2 lžičky pepře
- 1 ČL mleté sladké papriky
- 2 PL hořčice
- 2 PL kečupu
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- sůl
Postup Moravský králík
Postup přípravy receptu
-
Menšího králíka necháme v celku, většího naporcujeme. Olej, víno a vodu smícháme, přidáme pepř, papriku, hořčici, kečup, nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek.
Směs promícháme, osolíme a vlijeme na připraveného králíka v pekáči. Zakryjeme utěrkou a necháme odležet do druhého dne (nebo i déle) v chladu.
Nakonec pekáč s masem v nálevu vložíme do trouby a necelé dvě hodiny pečeme při střední teplotě. Pokud bude třeba, podlijeme maso horkou vodou.