Mleté řízečky se sýry a kořenovou zeleninou (smažené ve slaninové strouhance) recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 400 g mletého bůčku
- 300 g mleté vepřové plece
- 150 g strouhaného čedaru
- 150 g strouhaného eidamu
- 1,5 PL nastrouhaného celeru
- 1 lžička uzené papriky
- 1 PL nastrouhané mrkve
- mléko do masové směsi
- sůl
- Na trojobal:
- hladká mouka dle potřeby
- 4 rozšlehaná vejce
- strouhanka z drcených slaninových chipsů (1 sáček slaninových čipsů)
- + strouhanka klasická
- olej
Postup Mleté řízečky se sýry a kořenovou zeleninou (smažené ve slaninové strouhance)
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso smícháme s nastrouhaným čedarem i eidamem, uzenou paprikou, nastrouhanou kořenovou zeleninou, mlékem a vše dobře promícháme. Slaninové chipsy rozdrtíme v mixéru a smícháme s klasickou strouhankou. Masovou směs dáme na cca 10 hodin do chladu. Druhý den maso ještě jednou promícháme a uděláme mokrou rukou placičky, které obalíme v hladké mouce, ve vejcích a nakonec ve strouhance, kterou jsme smíchali s drcenými slaninovými chipsy.
Smažíme na pánvi s olejem nebo ve fritovacím hrnci. Podáváme se šťouchaným slaninovými bramborami.