Mleté maso ve smetanové omáčce recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 300 g mletého masa mix
- menší cibule
- mrkev
- kousek celeru
- 150 ml smetany 31%
- cca 400 - 500 ml vývaru nebo vody
- plná lžíce hladké mouky
- lžička plnotučné hořčice
- lžička mleté papriky
- 4 kuličky nového koření
- 1-2 bobkové listy
- trochu oleje
- sůl
- pepř
- špetka cukru
Postup Mleté maso ve smetanové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a celer nastrouháme na jemno, cibuli nakrájíme na drobno. Na trošce oleje opečeme mleté maso. Nemusí se úplně rozmělnit, je lepší, když tam jsou kousky.
Když je maso opečené, přidáme cibuli, mrkev a celer. Chvíli společně restujeme a vmícháme hořčici, přisypeme papriku a po zamíchání poprášíme moukou.
Vše promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme koření a vaříme 15-20 minut. Ke konci vlijeme smetanu. (Já přidávám ještě 1-2 lžíce zakysané smetany, ale nemusí být.)
Smetanu můžete přidat podle chuti více. Vaříme už jen krátce. Masovou omáčku dochutíme a podáváme s knedlíky nebo těstovinami.