Mleté maso ve smetanové omáčce recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

300 g mletého masa mix
menší cibule
mrkev
kousek celeru
150 ml smetany 31%
cca 400 - 500 ml vývaru nebo vody
plná lžíce hladké mouky
lžička plnotučné hořčice
lžička mleté papriky
4 kuličky nového koření
1-2 bobkové listy
trochu oleje
sůl
pepř
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev a celer nastrouháme na jemno, cibuli nakrájíme na drobno. Na trošce oleje opečeme mleté maso. Nemusí se úplně rozmělnit, je lepší, když tam jsou kousky.

  2. Když je maso opečené, přidáme cibuli, mrkev a celer. Chvíli společně restujeme a vmícháme hořčici, přisypeme papriku a po zamíchání poprášíme moukou.

  3. Vše promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme koření a vaříme 15-20 minut. Ke konci vlijeme smetanu. (Já přidávám ještě 1-2 lžíce zakysané smetany, ale nemusí být.)

  4. Smetanu můžete přidat podle chuti více. Vaříme už jen krátce. Masovou omáčku dochutíme a podáváme s knedlíky nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!