Mletá velikonoční jednoduchá roláda recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 500 g vepřové kýty
- 1 vejce
- 1/2 nastrouhané cibule
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 3 lžíce strouhanky
- 1 houska namočená v mléce
- sůl
- pepř
- Na naplnění:
- 150 g libového uzeného masa
- 1 vejce
- 100 g uzeného sýra
- 200 g kopřiv
- 1/4 červené papriky
- 1/4 žluté papriky
- 1/4 zelené papriky
Postup Mletá velikonoční jednoduchá roláda
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu nameleme, přidáme vejce, mouku, strouhanku, vymačkanou housku, nastrouhanou cibuli, sůl, pepř a promícháme. Nedávala jsem žádné koření, aby roláda chuťově vypadala jako z plátu masa. Maso párkrát přehodíme z jedné ruky do druhé nebo s ním bouchneme párkrát o prkénko, abychom odstranili vzduch. Na prkénko dáme folii a maso na ni dlaní rozprostřeme na 1 cm vysoký čtverec o stranách 28 cm. Nesmí být žádná škvíra, aby roláda nepraskla.
Plát masa pokryjeme spařenými kopřivami, na ně dáme nastrouhaný sýr. Uzené maso nameleme a promícháme s vejcem a vidličkou namačkáme na sýr. Papriky nakrájíme na kostičky, promícháme a dáme na uzené maso. Pomocí folie pevně svineme, mírným stlačením od středu rolády směrem ke straně vytlačíme opatrně vzduch a na stranách konce uzavřeme. Roládu máme stále na folii a na ní přeneseme do silně sádlem vymazané remosky nebo pekáčku. Poklademe kousky sádla a dáme péci.
Po půl hodině výpekem potřeme roládu. Během pečení ji potřeme ještě párkrát, pečeme ji do zlatova nejméně jednu a půl hodiny. Podáváme s brambory.