Mletá čalamáda (na topinky, k masu apod.) recept
Top Recepty, ZavařeninySuroviny na recept
- 1 kg paprik
- 1 kg rajčat
- 1 kg cibule
- 0,5 kg mladé cukety
- 3-5 stroužků česneku
- 0,5 l oleje
- 100 ml octa
- 150 g plnotučné hořčice
- 160 g cukru
- 70 g soli
- 1-3 lžičky mletého pepře
Postup Mletá čalamáda (na topinky, k masu apod.)
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu pomeleme na masovém mlýnku a v širokém kastrolu ji osmahneme na oleji. (Rajčata jsem přidala jako poslední.)
Během krátké doby zelenina pustí šťávu. Přidáme zbytek všech surovin a za občasného promíchání pomalu vaříme - odpařujeme přibližně 45-75 minut.
Naplníme do sklenic, zavíčkujeme a zavaříme (80°C/25 minut).