Mexické ohnivé brambůrky recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 80 dkg drobnějších brambor
- 4 lžíce oleje
- 1 svazek pórku
- 2 feferonky
- 3 stroučky česneku
- 15 dkg strouhaného sýra
- bylinková sůl
- mletý pepř
Postup Mexické ohnivé brambůrky
Postup přípravy receptu
-
Brambory dobře opereme a v osolené vodě je uvaříme ve slupce do měkka.
Hned je propláchneme studenou vodou, aby se daly snadněji loupat.
Ve vyšší a širší pánvi rozehřejeme olej.
Vsypeme do ní oloupané brambory a asi 10 minut je opékáme za stálého míchání, dokud se nevytvoří zlatá kůrka.
Pórek důkladně opereme a nakrájíme na drobné špalíčky, zelenou nať na nudličky.
Feferonky nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a všechno přidáme k bramborám a ještě opékáme 5 minut.
Osolíme, opepříme a na talíři bohatě posypeme sýrem.