Měkké řízky z kýty s trochu jinou bramborovou kaší recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

5 plátků maso z vepřové kýty (po cca 150g)
4 vejce
2 stroužky česneku
cca půl lžičky vegety
trochu grilovací koření
lžička maggi
mletý pepř
strouhanka
olej
sůl
600g brambor
kousek másla
1 zakysaná smetana(11%tuku)
jarní cibulka
pažitka(kmín)

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu naklepeme a nařízneme po stranách, aby se nekroutila.

  2. Z vajec a koření vymícháme emulzi, do které řízky namočíme přes noc, ale klidně i tři dny.

  3. Poté řízky obalíme pouze ve strouhance a smažíme ve fritovacím hrnci nebo pánvi ne úplně do tmava. Necháme okapat na ubrousku.

  4. Troubu rozehřejeme(plyn asi st.3-4), řízky naskládáme do pekáče a na mírnou teplotu dopékáme cca 30 minut, jednou obrátíme.

  5. Mezitím si uvaříme brambory, které slijeme a omastíme kouskem másla, rozšťoucháme a vmícháme zakysanou smetanu.

  6. Můžeme posypat jarní cibulkou nebo pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!