Měkké řízky z kýty s trochu jinou bramborovou kaší recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 5 plátků maso z vepřové kýty (po cca 150g)
- 4 vejce
- 2 stroužky česneku
- cca půl lžičky vegety
- trochu grilovací koření
- lžička maggi
- mletý pepř
- strouhanka
- olej
- sůl
- 600g brambor
- kousek másla
- 1 zakysaná smetana(11%tuku)
- jarní cibulka
- pažitka(kmín)
Postup Měkké řízky z kýty s trochu jinou bramborovou kaší
Postup přípravy receptu
-
Kýtu naklepeme a nařízneme po stranách, aby se nekroutila.
Z vajec a koření vymícháme emulzi, do které řízky namočíme přes noc, ale klidně i tři dny.
Poté řízky obalíme pouze ve strouhance a smažíme ve fritovacím hrnci nebo pánvi ne úplně do tmava. Necháme okapat na ubrousku.
Troubu rozehřejeme(plyn asi st.3-4), řízky naskládáme do pekáče a na mírnou teplotu dopékáme cca 30 minut, jednou obrátíme.
Mezitím si uvaříme brambory, které slijeme a omastíme kouskem másla, rozšťoucháme a vmícháme zakysanou smetanu.
Můžeme posypat jarní cibulkou nebo pažitkou.