Medové kuřecí kousky s brokolicí a žlutou mrkví recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 4 kuřecí prsní řízky
- 3 stroužky česneku
- (mražená směs Bonduelle Brokolice a žlutá mrkev nebo tatáž zelenina, čerstvá a pokrájená)
- brokolice
- žlutá mrkev
- 100 ml smetany ke šlehání
- na marinádu:
- 2 lžíce medu
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1-2 lžičky granulovaného česneku
- 2 lžíce pomerančový Tang
- 1 lžička sušeného zázvoru
- 2 lžičky soli
- 2-3 lžíce olivového oleje
- pár kapek octa
Postup Medové kuřecí kousky s brokolicí a žlutou mrkví
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na marinádu dobře smícháme, naložíme maso nakrájené na kostky velikosti soust a necháme několik hodin marinovat, nejlépe přes noc.
Zprudka opečeme na pánvi, jakmile se maso zbarví do zlatohněda (asi po pěti minutách), přidáme plátky česneku, necháme je rozvonět a poté přidáme zeleninu. Přivedeme k varu, dosolíme, případně dochutíme, vlijeme šlehačku a necháme veškerou tekutinu odpařit.