Medová roláda s jahodami recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Na roládu:
- 5 vajec
- 4 pl medu
- 1 pl krupicového cukru
- 5 pl polohrubé mouky
- Na krém:
- 250 ml šlehačky Hollé
- 125 g tvarohu
- 3 pl medu
- Na ozdobu:
- 250 g jahod
Postup Medová roláda s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Na roládu si dáme do šlehací misky cukr, med a vejce. Šleháme do husté pěny. Je toho asi trojnásobek prvotních surovin.
Postupně přidáme a vmícháváme mouku.
Nalejeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do vyhřáté trouby na 175°C, pečeme 20minut.
Ještě horkou roládu i s pečícím papírem smotáme a dáme vychladnout na mřížku. Na krém si dáme do hlubší misky šlehačku Hollé, šleháme a po chvilce přidáme med. Až je šlehačka téměř hotová přidáme tvaroh a došleháme.
Vychladlou roládu opatrně rozmotáme a sundáme pečící papír. Dáváme si pozor ať nám těsto nepraskne.
Naplníme krémem, smotáme a dozdobíme jahodami.