Masové kuličky po znojemsku recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

500 g mleté vepřové plece
1 vejce
2 lžíce sušené cibule
2 lžíce strouhanky
hrst bílých burisonů
1/2 rohlíku+4 lžíce smetany nebo mléka
1 lžička mleté papriky
1 lžíce nasekaného libečku
mletý kmín
mletý pepř
olej
sůl
Omáčka:
100 g uzené slaniny nebo bůčku
1 větší cibule
3-4 naložené okurky
1 vrchovatá lžíce hladké mouky
1 lžíce hořčice
1 lžíce sladké chilli omáčky
cca 500-600 ml vývaru (měla jsem drůbeží)
1 lžička papriky
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rohlík nadrobíme a necháme rozmočit ve smetaně. Maso smícháme se všemi surovinami a pořádně prohněteme. Já s ním párkrát bouchnu o vál, krásně se spojí. Mokrýma rukama uděláme kuličky. Na troše oleje kuličky jen krátce opečeme, stačí jen aby se zatáhly, budou se vařit.

  2. Na omáčku nakrájíme slaninu a cibuli na kousky. Opečené kuličky vyjmeme a do zbylého výpeku dáme slaninu a po chvíli cibuli. Restujeme dozlatova. Vsypeme papriku, mouku a po krátkém restování vmícháme hořčici, dvě nastrouhané okurky a zalijeme vývarem.

  3. Když omáčka začne vařit, přidáme koření a vrátíme kuličky. Vaříme přikryté pomalým varem cca 35-40 minut. Musíme promíchávat, aby se omáčka nepřipálila. Když je maso hotové, do omáčky přidáme zbylé nakrájené (nastrouhané) okurky, dochutíme chilli omáčkou a už jen krátce povaříme. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!