Marokánky od Sebeny recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- 240 g cukru krupice
- 60 g másla
- 125 g hladké mouky
- 5 g sušeného mléka
- 80 g kandované pomerančové kůry
- 50 g rozinek
- 50 g oříšků
- 100 ml vody
- čokoládová poleva na potažení
Postup Marokánky od Sebeny
Postup přípravy receptu
-
Nadrcené oříšky na sucho mírně opražíme na pánvi a smícháme s rozinkami a pomerančovou kůrou.
V hrnci smícháme vodu sušené mléko cukr a máslo, přivedeme k varu.
Přidáme ořechovou směs a krátce povaříme.
Směs necháme částečně vychladnout a poté vmícháme mouku, když hmota úplně vychladne buď ji naplníme do cukrařského sáčku s hladkou trubičkou a nebo pomoci lžiček tvarujeme hromádky na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme při teplotě 200-220°C do zlatova.
Vychladlé marokánky z jedné strany potáhneme čokoládovou polevou a je hotovo:-)