Marokánky III. - cukroví recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- 250 ml mléka
- 80 g cukru krupice
- 100 g másla
- 100 g hladké mouky
- 80 g mandlí (nakrájet na větší kusy, jak kdo má rád)
- 80 g kandovaného ovoce
- mléčná čokoláda
Postup Marokánky III. - cukroví
Postup přípravy receptu
-
Mléko, cukr, máslo a mouku smícháme, dáme na plotýnku a povaříme asi minutu.
Přidáme mandle, kandované ovoce a odstavíme z ohně.
Směs dáme do chladu vystydnout, aby bylo máslo ztuhlé. Lépe se pak tvarují. Nejlépe přes noc.
Na plech s pečícím papírem tvoříme malé hromádky, které vidličkou máčenou ve studené vodě, upravujeme na ploché placičky.
Pečeme na 160 - 170 stupňů, ale hlídáme, aby se nepřipálily.
Studené z jedné strany mažeme čokoládou.