Marocký salát z červené řepy recept
Top Recepty, SalátySuroviny na recept
- 4-6 ks předem vařené červené řepy
- 1 červená cibule
- 1 lžička římského kmínu
- trochu čerstvé petrželky
- čerstvý koriandr dle chuti
- Zálivka:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1-2 lžíce limetové šťávy
- špetka soli
- čerstvě mletý pepř dle chuti
Postup Marocký salát z červené řepy
Postup přípravy receptu
-
Jednoduchý marocký salát připravíme z předem uvařené a vychladlé červené řepy (nebo lze koupit). Množství se řídí velikostí řepy. Oloupanou řepu nakrájíme na kostky, dáme do misky a posypeme římským kmínem, podrceným v hmoždíři..
Opláchnutou nať petrželky a lístky koriandru nasekáme a přidáme k řepě. Očištěnou cibuli nasekáme velmi jemně, dáme do misky a vše promícháme spolu se zálivkou, kterou v malé mističce prošleháme vidličkou.
Jednotlivé porce můžeme posypat například sezamovými nebo jinými semínky, ale není to nutné. Salát je výborný k masu, sýrům, teplým bezmasým jídlům i samostatný.