Marinovaná kuřecí prsa s brusinkovým přelivem recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- Maso:
- - 2 kuřecí prsa
- - brusinková marináda viz fotografie
- - olej
- Přeliv:
- - hrst sušených brusinek
- - 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- - 100 ml smetany
- - 1 lžíce zakysané smetany
- - sůl
Postup Marinovaná kuřecí prsa s brusinkovým přelivem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa prořízneme na 2 plátky a naložíme do hotové merinády.
Necháme odležet (já jsem nechala celý den, ale není třeba).
Maso opečeme na troše oleje a odložíme do tepla odpočinout (stačí lehce ohřátá trouba).
V kastrůlku dáme svařit brusinky se smetanou, jakmile přijde k varu, ztlumíme, přidáme zakysanku a hořčici, případně zředíme ještě trochou smetany. Podle chuti osolíme. Podáváme s vařeným bramborem a zakysankou smíchanou s brusinkovým kompotem.