Marcipán z marshmallow recept
Top Recepty, CukrovíPostup Marcipán z marshmallow
Postup přípravy receptu
-
Pěnové bonbóny mají většinou kombinaci barev, v tomto případě byly bílorůžové.
Nejlépe nůžkami odstřihneme barevné od bílého.
Růžové kousky bonbonů zastříkneme citronem a dáme asi na 20 s na plný výkon do mikrovlnky.
Vyndáme, ochutíme příchutí mandlí (3+3 kapky) a do napěněné hmoty začneme postupně přidávat prosátý moučkový cukr a kulatou špičkou nože ho postupně přimícháváme.
Když už se hmota příliš nelepí, vyklopíme na vál a zapracováváme další cukr, až se nám vytvoří vláčná hmota podobná plastelíně.
Stejně postupujeme s bílými kousky, ve fázi hnětení můžeme přidávat libovolné práškové nebo tekuté potravinářské barvivo.
Růžičky: z vyváleného plátu hmoty si vykrojíme kolečka o průměru asi 3 cm, na jedné straně je trochu špičkami prstů povytáhneme a trochu umačkáme.
Jedno kolečko svineme do ruličky a ostatní kolečka postupně nabalujeme do květu tou umačkanou stranou nahoru a lísteček trochu ohneme (jako že se rozvíjí).
Necháme zaschnout. Pokud potřebujeme, můžeme hmotu znovu nahřát a případně citronem trochu naředit.
Tuto hmotu můžeme použít i k potahování dortů.
Pokud chceme hnědou barvu, už při rozpouštění v mikrovlnce přidáme trochu čokolády, případně pak přisypeme kakao.