Mangoldová variace na shakshuka (na arabské lečo) recept

Top Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny na recept

1 PL olej
1/2 cibule
1 stroužek česneku
2 rajčata
2 zelené papriky
hrst pokrájených listů mangoldu
2 vejce
sůl
pepř
římský kmín
špetka skořice
kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme na kocky pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme paradajky pokrájané na drobno (môžeme zbaviť šupky, ja osobne to nerobím), pokrájanú papriku, pretlačíme cesnak, osolíme, okoreníme, dusíme.

  2. Pridáme umyté pokrájané listy mangoldu, prikryjeme pokrievkou a necháme zavädnúť. Premiešame, necháme odpariť prebytočnú tekutinu - ak sa nám to zdá riedke.

  3. Do zmesi vyklopíme vajíčka, stlmíme teplotu, nemiešame, prikryjeme pokrievkou a necháme vajíčka zatuhnúť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!