Mangold se ztraceným vejcem recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 500 g čerstvého mladého mangoldu
- 1 ks větší cibule
- 3 stroužky česneku (CZ)
- 1/4 l smetany na šlehání (30%)
- 50 g másla
- sůl
- pepř
- vejce
Postup Mangold se ztraceným vejcem
Postup přípravy receptu
-
Mangold zbavíme stonků a pořádně propereme a zbavíme případných nečistot.
Cibuli nakrájíme najemno.
Do pánve Wok dáme rozpustit máslo, do kterého přidáme nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Lehce necháme zesklovatět a přidáme opraný a středně nasekaný mangold.
Promícháme a lehce podlijeme asi jedním deci vody. Jakmile se voda vyvaří, vlijeme do mangoldu smetanu a necháme provařit.
Mezitím si připravíme do menšího hrnce vodu, kterou uvedeme do varu a přidáme ocet. Vejce rozklepneme a opatrně spustíme těsně nad hladinou do mírně vroucí vody.
Jakmile se bílek uvaří, opatrně “ ztracené vejce“ vyjmeme a podáváme na mangoldu – nezapomeneme žloutek rozkrojit, aby lehce vytekl a dokonale tak splnil svoji estetickou funkci. Podáváme s vařeným bramborem