Malinovo-borůvkový koláč s drobenkou (Low carb) recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Korpus:
3 vejce
50 g rozpuštěného másla
špetka soli
1 lžíce citronové šťávy
citronová kůra
100 g mandlové mouky
50 g kokosové mouky
Náplň:
250 g tučného tvarohu
190 g zakysané smetany
2 lžíce citronové šťávy
2 vejce
2 lžíce sladidla - použila jsem Erythritol
1 1/2 hrnku malin a borůvek
mandlové plátky
Drobenka:
10 g másla
1 lžíce mandlové mouky
1 lžíce kokosové mouky
1 lžíce sladidla - použila jsem Erythritol

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve jsem připravila těsto. Do mísy jsem dala vejce, máslo, sůl a vše jsem důkladně promíchala.Dále jsem přidala citronovou šťávu, citronovou kůru a opět jsem vše zamíchala. Nakonec jsem přisypala mandlovou mouku, kokosovou mouku a umíchala těsto.

  2. Těsto jsem přendala do koláčové formy, vyložené pečicím papírem. Boky formy jsem vymazala máslem. Těsto jsem mokrými prsty a dlaní vymačkala po celé ploše a vytvořila jsem okraj. Nakonec jsem těsto propíchala vidličkou, formu jsem přendala na plech a ten vložila do předehřáté trouby na 180°C. Základnu jsem pekla 15 minut.

  3. Mezitím jsem připravila náplň. Smíchala jsem tvaroh, zakysanou smetanu citronovou šťávu, vejce, sladidlo. Vše jsem důkladně promíchala a náplň jsem vlila na předpečený korpus. Povrch jsem zasypala borůvkami a malinami. Koláč jsem vložila na dalších 15 minut zpět do trouby a připravila jsem drobenku.

  4. Na tu jsem potřebovala máslo,mandlovou mouku, kokosovou mouku a sladidlo. Ze všech surovin jsem vytvořila drobenku, ale protože se mi jí zdálo málo, přidala jsem ještě jednu dávku. Ve výsledku jsem tedy měla dvojitou dávku.

  5. Po 15 minutách jsem vyndala koláč z trouby a zasypala ho drobenkou. Nakonec jsem přidala ještě plátky mandlí. Koláč jsem vrátila do trouby dopéct. Doba pečení závisí na vaší troubě. Koláč vytáhněte, jakmile zezlátne drobenka a plátky mandlí.

  6. Po upečení nechte koláč důkladně vychladnout. Kdo chce, může ho po vychladnutí ještě pocukrovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!