Majonézová hrnkovka recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

2 hrnky hladké mouky (popř. 1 hrnek hl. a 1 hrnek polohr. mouky)
1 hrnek cukru
2-3 vejce
1 majolka (100 g-sáček)
1/2 - 1 hrnek mléka
1 kypřící prášek
1 vanilkový cukr
(kakao, skořice, rozinky, ovoce...podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny smícháme a vyšleháme v těsto, kdo chce může přidát kakao a nalejeme do babovkové formy. A dáme cca na 30 minut do trouby na 180-200°C.

  2. Toto těsto používám i jako bublaninu, jen upeču na plechu s jakýmkoliv ovocem(meruňky, broskve, jahody, švestky...), podle ročního období a chuti, pokaždé byla výborná. A můžeme přidát i drobenku, kdo má rád.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!