Majonézová hrnkovka recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 2 hrnky hladké mouky (popř. 1 hrnek hl. a 1 hrnek polohr. mouky)
- 1 hrnek cukru
- 2-3 vejce
- 1 majolka (100 g-sáček)
- 1/2 - 1 hrnek mléka
- 1 kypřící prášek
- 1 vanilkový cukr
- (kakao, skořice, rozinky, ovoce...podle chuti)
Postup Majonézová hrnkovka
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny smícháme a vyšleháme v těsto, kdo chce může přidát kakao a nalejeme do babovkové formy. A dáme cca na 30 minut do trouby na 180-200°C.
Toto těsto používám i jako bublaninu, jen upeču na plechu s jakýmkoliv ovocem(meruňky, broskve, jahody, švestky...), podle ročního období a chuti, pokaždé byla výborná. A můžeme přidát i drobenku, kdo má rád.