Majonéza a tatarka z vařených vajec recept
Top Recepty, Pro začátečníkySuroviny na recept
- 2 vejce natvrdo
- 50 ml mléka
- 1 KL dijonské nebo plnotučné hořčice
- 1 KL octa (jablečný, bílý vinný nebo kvasný)
- sůl a pepř
- špetka cukru
- olej (max. 1 PL)
- Na tatarku dále:
- 1 sladkokyselá okurka střední velikosti
- 1/2 menší cibule
Postup Majonéza a tatarka z vařených vajec
Postup přípravy receptu
-
Vejce oloupejte, nasekejte na menší kusy a vložte do mixéru. Přilijte mléko, ocet a přidejte hořčici. Osolte, opepřete a oslaďte. Vše důkladně rozmixujte na velmi jemnou pastu. Za stálého mixování přilévejte postupně olej, až získáte požadovanou konzistenci. A máte hotovou majonézu.
Pokud budete chtít z majonézy tatarku, nakrájejte do ní na hodně jemné kostičky cibuli a okurku. Promíchejte. Skladujte v lednici.