Maďarská bramborová polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 50 g slaniny
- 1 cibule
- 150 g kořenové zeleniny:
- mrkev
- petržel
- celer
- 40 g hl. mouky
- 2 lžičky mleté sladké červené papriky
- mletý pepř
- 400 g brambor
- 1,25 l vody
- 100 g párku nebo jiné měkké uzeniny
- petrželová nať
Postup Maďarská bramborová polévka
Postup přípravy receptu
-
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a očištěnou nakrájenou zeleninu na kolečka.
Všechno opečeme, zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme mletou červenou papriku, mletý pepř a brambory.
Zalijeme vodou a vaříme téměř doměkka.
Potom přidáme nakrájenou uzeninu a dovaříme.
Podáváme s drobně nakrájenou petrželovou natí. Polévku můžeme také podle chuti okořenit polévkovým kořením. Hotová polévka má být hustší!!!