Ma'aruta - arabske cukrovi recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- Těsto:
- 500 g hladké mouky
- 200 g Hery nebo podobného tuku
- 80 ml oleje
- 100 ml zakysané smetany
- 2 lžíce cukru
- špetka soli
- trocha vody
- Náplň 1:
- 400 g datlových povidel (můžeme nahradit švestkovými)
- 4 rozdrcené hřebíčky
- 1/2 lžičky anýzu
- 1/2 lžičky skořice
- Náplň 2:
- bílá čokoláda
- kokos
Postup Ma'aruta - arabske cukrovi
Postup přípravy receptu
-
Mouku, na plátky pokrájený tuk, olej, cukr a sůl smícháme, nakonec přidáme zakysanou smetanu a dle potřeby vodu. Vytvořené jemné těsto zabalíme do mikrotenové fólie a necháme v lednici 1 hodinu uležet.
Těsto zpracováváme po částech. Každou část, na pracovní pomoučněné ploše, vyválíme do tenkého obdélníku (šířka přibližně 15 cm, ne více, aby cukroví nebyla příliš vysoké;délka dle možnosti).
Obdélník potřeme tenkou vrstvou náplně, delší stranou srolujeme a šikmo nakrájíme na zhruba 2 cm kousky. Takto pokračujeme do vyčerpání těsta.
Pečeme při 200°C cca 10-15 minut.