Lososová quiche recept

Top Recepty, Ostatní

Suroviny na recept

těsto:
250 g hladké mouky
125 g másla z chladničky
sůl
náplň:
250 g čerstvých žampiónů
1 polévková lžíce másla
1 polévková lžíce olivového oleje
sůl
pepř
1 svazek kopru
200 g uzeného lososa
3 vejce
200 g smetany
1 čajová lžička středně ostré hořčice
4 polévkové lžíce šlehačky

Postup přípravy receptu

  1. Mouku nasypeme na pracovní plochu, uprostřed uděláme důlek. Máslo, sůl a asi 3 polévkové lžíce studené vody rychle zpracujeme s moukou na křehké těsto.

  2. Těsto rozválíme na pracovní ploše lehce posypané moukou, vložíme do formy (28 cm) a dáme na 1 hodinu do chladničky.

  3. Žampióny očistíme, případně omyjeme a nakrájíme na plátky.

  4. Na pánvi zahřejeme máslo s olejem a žampiony za stálého obracení opečeme. Okořeníme je solí a pepřem.

  5. Kopr omyjeme, osušíme a nahrubo nasekáme.

  6. Lososa nakrájíme na kostky a s koprem a žampiony rozdělíme na těsto. Troubu předehřejeme na 200°C.

  7. Vejce rozmícháme ve smetaně, přidáme hořčici a šlehačku a směs přelijeme na lososovo-žampionovou náplň.

  8. Quiche pečeme asi 30 minut v předehřáté troubě a horkou podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!