Losos s mačkaným hráškem a kukuřicí recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- steak z lososa
- hrst čerstvého hrášku
- hrst kukuřice
- olivový olej
- máslo
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- hrst čerstvé bazalky
- stroužek česneku
- citrón
- tymián
Postup Losos s mačkaným hráškem a kukuřicí
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. Lososa stáhneme z kůže, lehce opepříme, posypeme tymiánem.
Pak ho dáme na alobal, přidáme kolečko citrónu, zabalíme a dáme péct do trouby na cca 15 minut. Před koncem pečení rozbalíme (cca 4 minuty).
Hrášek vyloupeme, dáme do hrnce a zalijeme vařící vodou a necháme ho v ní asi minutu. Poté ho scedíme, přidáme kousek másla a kukuřici a na mírném plameni necháme restovat. Lehce osolíme a opepříme.
Česnek prolisujeme, bazalku jemně nasekáme, přidáme lžíci olivového oleje, šťávu z půlky citrónu a promícháme.
Teplý hrášek s kukuřicí trochu pomačkáme, dáme na něj steak z lososa a pokapeme směsí z bazalky.