Losos po asijsku recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 350 g lososa
- kousek zázvoru
- 2 jarní cibulky
- 1 chilli paprička
- 1 limetku
- 2 lžíce omáčky Chin-su (jemná rybí)
- 1 lžíce sladké sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- K dokončení:
- lístky koriandru
- zelená nať cibulky
Postup Losos po asijsku
Postup přípravy receptu
-
Zapneme troubu na 180 °C. Filet lososa očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce. Pokapeme limetkovou šťávou nebo citronem a opepříme. Z obou stran rychle opečeme na pánvi s kokosovým nebo arašídovým olejem (nebo jiným).
Zázvor oloupeme a nastrouháme cca 1 lžičku, očištěné jarní cibulky nakrájíme na kolečka, chilli papričku očistíme a nakrájíme najemno. V misce smícháme Chin-Su (nahrazuje sůl) a sójovou omáčku se zázvorem, papričkou a polovinou nakrájených cibulek. Lososa přendáme do zapékací misky a přelijeme připravenou směsí.
Misku vložíme do vyhřáté trouby, pečeme asi 7-10 minut (podle výšky porce). Pak vyndáme a necháme chvilku odpočinout. Lososa posypeme zbylou jarní cibulkou, lístky koriandru, kolečkem limetky, zakapeme limetkovou šťávou a podáváme s rýží.