Losos na pepři se žampióny recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 4 filety lososa (600 g)
- 140 g slaniny
- žampiony lepší jsou čerstvé asi 10 ks (jinak postačí plechovka)
- 250 ml kysané smetany
- 2 stroužky česneku
- sůl
- nahrubo umletý pepř
- olivový olej
- těstoviny Penne nebo jiný druh
Postup Losos na pepři se žampióny
Postup přípravy receptu
-
Okořeníme jednu stranu filé pepřem. Lehce osmahneme na lžíci olivového oleje, pozor opepřená strana musí být dolů.
Vyndáme, osolíme a opepříme druhou stranu a necháme 15-18 min dopéct v troubě při 150°C.
Uvaříme těstoviny dle návodu na balení.
Osmahneme dorůžova slaninu nakrájenou na kostičky a přidáme nakrájené žampiony. Až houby zhnědnou přendáme je do cedníčku (týká se jen čertvých žampionů).
Smícháme slaninu, houby, těstoviny a přimícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí a přidáme rozetřený česnek. Lososa podáváme na těstovinách.