Losos na pepři se žampióny recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

4 filety lososa (600 g)
140 g slaniny
žampiony lepší jsou čerstvé asi 10 ks (jinak postačí plechovka)
250 ml kysané smetany
2 stroužky česneku
sůl
nahrubo umletý pepř
olivový olej
těstoviny Penne nebo jiný druh

Postup přípravy receptu

  1. Okořeníme jednu stranu filé pepřem. Lehce osmahneme na lžíci olivového oleje, pozor opepřená strana musí být dolů.

  2. Vyndáme, osolíme a opepříme druhou stranu a necháme 15-18 min dopéct v troubě při 150°C.

  3. Uvaříme těstoviny dle návodu na balení.

  4. Osmahneme dorůžova slaninu nakrájenou na kostičky a přidáme nakrájené žampiony. Až houby zhnědnou přendáme je do cedníčku (týká se jen čertvých žampionů).

  5. Smícháme slaninu, houby, těstoviny a přimícháme zakysanou smetanu, dochutíme solí a přidáme rozetřený česnek. Lososa podáváme na těstovinách.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!