Londýnské štangle recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- Těsto:
- 250 g polohrubé mouky
- 140 g másla
- 100 g cukr moučka
- 4 žloutky
- 1/4 prášku do pečiva
- Ořechový sníh:
- 4 bílky
- 200 g cukr krupice
- 140 g vlašských ořechů (mletých nebo kokos)
- rybízová marmeláda
Postup Londýnské štangle
Postup přípravy receptu
-
Těsto: Ze všech surovin zpracujeme těsto, na pomoučněném vále vyválíme plát na velikost plechu a pomocí válečku přeneseme na plech. Můžeme válet přes mikroténový sáček. Pokud by se při přenášení těsto roztrhlo, tak na plechu zmáčkneme k sobě a rozválíme.
Těsto potřeme po celé ploše marmeládou a na marmeládu natřeme stejnoměrně ořechový sníh. Pečeme v předehřáté troubě na 160°C dorůžova.
Vychladlý krájíme na čtverečky nebo tyčinky. Místo ořechů můžeme dát kokos. Ořechový sníh: Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh a po částech zamícháme ořechy.