Lišky ve volském oku recept

Top Recepty, Houby

Suroviny na recept

lišky na osobu 100 g
vejce na osobu 2 ks
cibule
tuk
sladká paprika
bílý pepř
špetka drceného tymiánu
špetka drceného koriandru
špetka muškátového květu
tuk na smažení
sůl
zeleninová obloha:
rajčata
rukola
případně pečivo:
bageta

Postup přípravy receptu

  1. Připravujeme porci pro každého zvlášť. Na tuku zpěníme cibulku a vložíme lišky – větší přepůlíme, menší necháme vcelku. Kromě květu okořeníme a dusíme do měkka pod pokličkou.

  2. V jiné pánvičce na rozpálený tuk vložíme rozklepnutá 2 vejce a připravujeme volská oka tzn.bílek jemně shrneme kolem žloutku, aby udělal jakousi ohrádku a okořeníme květem.

  3. Smažíme ale velmi pozvolna.

  4. Když je žloutek téměř tuhý, vsypeme do středu lišky a jemně zatlačíme dovnitř – nemícháme, jen lehce zhoupneme pánev, aby vejce ty lišky jakoby obklopilo a udělalo mističku.

  5. Necháme ještě asi 3 minuty a hned servírujeme na talíři s oblohou. Pro jedlíky přidáme pečivo.Je nejlepší, když děláme porce postupně pro jednotlivce, aby se vejce stačila prosmažit a stuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!