Lišky na smetaně recept
Top Recepty, HoubySuroviny na recept
- 400 g lišek
- 200 ml smetany
- 1 cibule
- (kořenová zelenina)
- 1 mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 2-3 lžíce hladké mouky
- máslo
- olej
- ocet
- celé nové koření
- bobkový list
- 1 lžička cukru
- sůl
Postup Lišky na smetaně
Postup přípravy receptu
-
V kastrole rozpustíme máslo s olejem a jemně nakrájenou cibuli dohněda orestujeme.
Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel a celer. Jakmile je zelenina orestovaná a měkká, zacákneme ji octem, promícháme a přidáme lišky.
Znovu dobře promísíme, posolíme, přidáme nové koření, bobkový list, cukr a další střik octa. Mírně podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka.
Poté zalijeme smetanou prošlehanou s hladkou moukou a dobře provaříme.
Podle potřeby dochutíme solí, pepřem, octem nebo dohladíme špetkou cukru a podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo noky.