Lišky na smetaně recept

Top Recepty, Houby

Suroviny na recept

400 g lišek
200 ml smetany
1 cibule
(kořenová zelenina)
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
2-3 lžíce hladké mouky
máslo
olej
ocet
celé nové koření
bobkový list
1 lžička cukru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V kastrole rozpustíme máslo s olejem a jemně nakrájenou cibuli dohněda orestujeme.

  2. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel a celer. Jakmile je zelenina orestovaná a měkká, zacákneme ji octem, promícháme a přidáme lišky.

  3. Znovu dobře promísíme, posolíme, přidáme nové koření, bobkový list, cukr a další střik octa. Mírně podlijeme vodou a dusíme téměř doměkka.

  4. Poté zalijeme smetanou prošlehanou s hladkou moukou a dobře provaříme.

  5. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem, octem nebo dohladíme špetkou cukru a podáváme s houskovým knedlíkem, těstovinami nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!