Lískooříšková bábovka s čokoládou recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 4 vejce
- 250 g cukru krupice
- 150 g rozpuštěného másla
- 3 PL rumu
- 200 ml mléka
- trochu citronové kůry
- 400 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 150 g mletých lískových oříšků
- 50 g nastrouhané čokolády na vaření
Postup Lískooříšková bábovka s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme vychladlé máslo, rum, mléko a mouku smíchanou s kůrou, práškem do pečiva a oříšky. Nakonec zlehka vmícháme ušlenaný tuhý sníh z bílků.
Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné vmícháme čokoládu. Střídavě nalijeme to vymazané a vysypané formy.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C cca 45 minut.