Linecké slepované s marcipánem recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- 250 g hladké mouky
- 150 g másla (Hery)
- 80 g cukru moučka
- 1 vejce
- 1 cukr vanilka
- Mandlová hmota:
- 120 g strouhaných mandlí
- 120 g cukru moučka
- 1 bílek
- 5 kapek mandlove tresti hořká mandle (rozpuštěných ve lžičce vody)
- Mandlovou hmotu můžeme také hotovou zakoupit.
Postup Linecké slepované s marcipánem
Postup přípravy receptu
-
Vše zpracujeme jako linecké těsto a dáme na chvíli vychladit. Pak vykrájíme různé tvary a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Suroviny na mandlovou hmotu zpracujeme dohromady, vyválíme a vykrájíme stejné tvary jako z lineckého těsta. Vychladlé linecké pečivo potřeme bílkem a přilepíme na něj stejný tvar z mandlové hmoty.
Můžeme zdobit potravinářskými barvami nebo čokoládou a dále přizdobovat.