Linecké slepované s marcipánem recept

Top Recepty, Cukroví

Suroviny na recept

250 g hladké mouky
150 g másla (Hery)
80 g cukru moučka
1 vejce
1 cukr vanilka
Mandlová hmota:
120 g strouhaných mandlí
120 g cukru moučka
1 bílek
5 kapek mandlove tresti hořká mandle (rozpuštěných ve lžičce vody)
Mandlovou hmotu můžeme také hotovou zakoupit.

Postup přípravy receptu

  1. Vše zpracujeme jako linecké těsto a dáme na chvíli vychladit. Pak vykrájíme různé tvary a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

  2. Suroviny na mandlovou hmotu zpracujeme dohromady, vyválíme a vykrájíme stejné tvary jako z lineckého těsta. Vychladlé linecké pečivo potřeme bílkem a přilepíme na něj stejný tvar z mandlové hmoty.

  3. Můžeme zdobit potravinářskými barvami nebo čokoládou a dále přizdobovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!