Limetkovy piskot recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Těsto:
4 vejce
80 g cukru
120 g polohrubé mouky
Krém:
4 plátky želatina
250 g mascarpone
šťáva z 1 limetky
nastrouhaná citronová kůra
40 g cukru
kelímek smetany na šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Cukor rozdelim na polovicu. Naslaham zltky s 2 lyzicami vody a polovickou cukru do penista. Bielka s cukrom naslaham do pevneho snehu. Do zltkovej zmesy preosejem muku a opatrne zamiesam. Nakoniec velmi jemne zamiesam sneh.

  2. Plech vylozim papierom a upeciem piskot.

  3. Platky zelatiny necham napucat a rozpustim ju podla navodu na sacku. Mascarpone naslaham s cukrom, stavou a korou, v 3 lyziciach kremu rozmiesam zelatinu a zapracujem ju do kremu.

  4. Smotanu vyslaham na slahacku a primiesam do kremu. Krem necham trochu stuhnut a potom nanesiem na vychladnuty piskot. Na povrch kremu zvyknem struhrat hoblinky bielej cokolady, alebo rozpustim viac zelatiny, ktoru zafarbim a na spic noza pridam kyselinu citronovu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!