Lilkový kaviár II recept
Top Recepty, PředkrmySuroviny na recept
- 1 lilek
- sůl
- olivový olej
- 1 menší stroužek česneku
- čerstvě mletý pepř
- pažitka/petrželka
Postup Lilkový kaviár II
Postup přípravy receptu
-
Lilek podélně rozkrojte. Do každé poloviny udělejte ostrým nožem hlubší zářezy do mřížky. Posolte, sůl vetřete i dovnitř. Lilek nechte 20 – 30 minut vybrečet. Tekutinu otřete papírovou utěrkou. Lilek vložte slupkou dolů do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte doměkka.
Lilek nechte trochu zchladnout. Lžící vydlabejte dužinu. Dužinu pokrájejte nadrobno. Přendejte do misky, zakápněte olejem. Bude stačit tak půl lžíce. Přimíchejte prolisovaný česnek, pažitku, příp. můžete přidat i kousek jarní cibulky. Ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem. Dejte do lednice vychladit.
Podávejte s pečivem nebo třeba takhle na malinkých mističkách.