Lilkové dortíčky recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1 baklažán (lilek)
- 50 g těstovin
- 1 lžíce oleje
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce kukuřice
- 2 lžíce hrášku
- 30 g strouhaného sýra
- 1 vejce
- 230 g krájených rajčat z konzervy
- 1 lžíce bazalky
- sůl
- pepř
- 100 g špenátu
- Omáčka:
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce vinného octu
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce nadrobno nasekané bazalky
- 1 lžička krystalového cukru
Postup Lilkové dortíčky
Postup přípravy receptu
-
Baklažán narežeme pozdĺžne na plátky asi 4 mm hrubé a 10 minút povaríme vo vode. Opatrne vyberieme a necháme otiecť. Listy mangoldu alebo špenátu obvaríme 3 minút vo vode a necháme otiecť.
Cestoviny klasicky uvaríme vo vode a scedíme. Zmiešame uvarené cestoviny, nadrobno narezanú cibuľu, prelisovaný cesnak, kukuricu, hrášok, strúhaný syr, vajce, narezané paradajky, bazalku, osolíme, okoreníme.
Malé mištičky alebo poháre vytrieme olejom a po obvode rozložíme baklažánové plátky tak, aby trocha prečnievali cez okraj.
Do polovice dáme cestovinovú zmes, zakryjeme ju tenkou vrstvou mangoldu alebo špenátu a doplníme druhú polovicu cestovinovou zmesou. Prekryjeme horné časti baklažánu.
Do nádoby dáme vodu, postavíme misky a zakryté privedieme k varu. Varíme pomalým varom 50 minút.
Medzitým pripravíme omáčku zmiešaním všetkých prísad. Uvarené tortičky vyklopíme na tanier a podlejeme omáčkou.