Lilková polévka s parmezánovým kapáním recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 lilek
- 1 střední mrkev
- 1 brambora
- 1 cibule
- 2-3 stroužky česneku
- lžíce másla
- 10-12 lístků bazalky
- špetka kurkumy
- sůl
- pepř
- Kapání:
- 1 vejce
- 1 lžíce strouhaného parmezánu
- 1-2 lžíce dětské krupičky
- zeleninový vývar nebo voda
Postup Lilková polévka s parmezánovým kapáním
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme cibuli, omytý lilek a oloupanou bramboru na kostky. Mrkev nastrouháme na hrubo, česnek nakrájíme na plátky.
Na másle zesklovatíme cibuli s česnekem a přidáme mrkev. Restujeme chvíli až mrkev pustí barvu. Přimícháme kurkumu a přihodíme lilek a brambory.
Zalijeme vývarem, přidáme sůl, pepř a bazalku. Vaříme cca 15 minut do změknutí. Mezitím smícháme vejce s krupičkou a necháme chvíli stát.
Krupička nabobtná a přidáme sýr. Pokud je kapání moc husté, zředíme malinko vodou. Polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Můžeme nechat malé kousky zeleniny.
Polévku přivedeme k varu a připravíme mikrotenový sáček a čistý hrnek. Sáček dáme rohem do hrnku a vlijeme kapání. Naplněný sáček vezmeme nad polévku, a ustřihneme malý růžek a lijeme tenké proužky do polévky.
Nakonec polévku chvíli povaříme, dochutíme a můžeme podávat.