Lilek s vepřovým masem, hříbky a oregánem recept
Top Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 1 střední lilek
- 250 g mletého vepřového masa
- 4-5 hřibků
- 100 ml červeného suchého vína
- 4 lžíce tomatového pyré
- 1 cibule
- 100 g strouhané goudy (nebo jiného tvrdého sýra)
- olivový olej
- hrst lístků čerstvého oregána
- sůl
- čerstvě mletý pepř
Postup Lilek s vepřovým masem, hříbky a oregánem
Postup přípravy receptu
-
Lilek podélně rozpůlíme, každou půlku vydlabeme tak, aby zůstal cca 1 cm dužniny se slupkou, vnitřky osolíme a necháme 2 hodiny vypotit. Potom opláchneme a osušíme.
Mezitím zpěníme na pánvi na trošce oleje jemně pokrájenou cibuli, přidáme vydlabanou dužninu, mleté maso, houby, orestujeme, zalijeme vínem a zprudka vaříme, aby se víno odpařilo.
Půlky lilků vymažeme tomatovým pyré, rozdělíme směs, do které jsem vmíchali lístky oregána, vložíme do olejem vymazané zapékací misky, přikryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby.
Po 20 minutách odkryjeme, posypeme sýrem a zapečeme dozlatova.