Likérové řezy s jahodami recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 4 vejce
- 20 dkg třtinového cukru
- vanilkový extrakt vanilla bourbon
- 250 ml vaječného likéru
- 250 ml oleje
- 30 dkg polohrubé mouky
- 10 dkg solamylu
- 1 prášek do pečiva
- jahody
- čokoládový Cremé Olé Dr.Oetker
- 3 dcl mléka
- 1 zakysaná smetana
- 1/2 smetany ke šlehání
- ztužovač do šlehačky
- zajíc od velikonoc a ledové kaštany (můžete samozřejme čoko na vaření)
- 1/2 smetany ke šlehání
- čokoládové hoblinky
- hrst strouhaného kokosu
Postup Likérové řezy s jahodami
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce ušleháme s cukrem, zašleháme pomalu olej, vanilku a vaječňák a vmícháme mouku se škrobem a práškem do pečiva.
Na vymazaném plechu 30x40 upečeme do růžova (cca 15 minut) v troubě, rozehřáté na 170°C.
Z vychladlého korpusu odkrojíme nižší okraje - cca 2 cm, překlopíme na druhý plech a zpět na větší tác nebo prkénko.
Nití nebo dlouhým nožem prokrojíme, vrchní část opatrně překrojíme (stejně by se nám zlomila) a odklopíme.
Krém Olé prošleháme s mlékem, zamícháme zakysanku a ušlehanou šlehačku se ztužovačem a natřeme na rozkrojený korpus.
Poklademe pokrájenými jahodami, zamačkneme je do krému a opatrne přiklopíme oběma kusy odloženého vršku korpusu. Pokud se vám někde přelomí, nic se neděje, složíme na krém zpět do žádaného tvaru.
Čokoládu rozpustíme v misce ve vodní lázni, smícháme s tekutou šlehačkou, natřeme na korpus a ozdobíme podle své fanazie a možností. Já jsem posypala zlomky hořké čokolády a hrstí kokosu.