Lenčiny masové závitky recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

vepřová krkovice plátky
anglická slanina
kysané zelí
plnotučná hořčice
šunková klobáska
sůl
pepř
barbecue koření
vejce
hladká mouka
cibule
olej
sádlo
mléko
pivo

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku nakrájíme na plátky (měl jsem možnost ji ještě vykostit a kosti jsem naložil spolu s masem), osolíme (použil jsem pragandu), okořeníme barbecue kořením, naklepeme a dáme do chladničky minimálně na 12 hodin uzrát.

  2. Plátek krkovičky opepříme, potřeme hořčicí, dáme plátky anglické, pak kysané zelí, polovinu klobásy, přehneme (nebo zavineme) a sepneme jehlou nebo párátky.

  3. Rozšleháme vajíčka s trochou mléka a piva. V této směsi obalíme závitky a ještě obalíme v mouce. Osmažíme v rozpáleném oleji a vložíme do pekáče promazaného sádlem a s cibulí nakrájenou na céčka (mě se tam podařilo ještě vecpat naložené kosti). Podljeme troškou bujónu, přikryjeme a vložíme do do rozpálené trouby na 200 stupňů.

  4. Za občasného polévání výpekem (já jsem závitky potřel i zbytkem rozšlehaného vajíčka) pečeme 40-60 minut. Jako přílohu jsem tentokrát použil opékaný brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!