Lehounká dvoubarevná buchta z podmáslí,jablíček a kokosu recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 3,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 hrnku oleje
- 1 vejce
- 2 hrnky podmáslí
- 2 PL kakaa
- 2 lžičky jedlé sody nebo 1 prášek do pečiva
- 2 PL strouhaného kokosu
- 1-2 nastrouhaná jablíčka
Postup Lehounká dvoubarevná buchta z podmáslí,jablíček a kokosu
Postup přípravy receptu
-
Všechny uvedené suroviny, kromě kakaa, smícháme a poté 2/3 těsta, bez kakaa nalijeme na vymazaný a vysypaný pekáček nebo dortovou formu, nebo na plech.
Až nakonec do zbylé části těsta vsypeme kakao, zamícháme a nalijeme na světlé těsto v pekáčku.
Pečeme na 180 stupňů v předehřáté troubě cca 35-40 minut.
Můžeme polít čokoládovou polevou z másla, cukru, kakaa a solamylu. Na závěr polevu posypeme kokosem nebo lupínky z mandliček.