Ledvinky na slanině recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- vepřové ledvinky 4 ks
- slanina
- cibule 2 ks
- čerstvá paprika 1 ks
- okurky sterilované 2-3 ks
- mléko cca 1/2 litru
- rýže (zn. Noe z Kaufl.)
- sůl
- pepř
- kmín
- podravka
- sterilovaná kukuřice Bonduelle (malá plechovka 170 gr)
Postup Ledvinky na slanině
Postup přípravy receptu
-
Vepřové ledvinky zbavíme vnitřních bílých částí. Omyjeme je, nakrájíme, propláchneme a vložíme do cca půl litru mléka. Dáme do chladničky (při +2°C) na 48 hodin.
Poté ledvinky vyjmeme z kastrůlku a ještě jednou pořádně propláchneme. Na slanině zpěníme dvě vetší cibulky s trochou kmínu. Až jsou dozlatova, tak přidáme ledvinky a zprudka osmažíme.
Následně přidáme nakrájenou červenou papriku (větší) a nakrájené okurky (2-3 ks). Promícháme, osolíme a opepříme. Přilijeme horkou vodu a dusíme do měkka. Nakonec zahustíme záklechtkou.
Rýži pořádně několikrát (8x) propláchneme vlažnou vodou a dáme do kastrůlku. Zalijeme vodou tak, aby byla cca 1 cm nad rýží. Osolíme a přisypeme trošku Podravky.
Nakonec vmícháme sterilovanou kukuřici. Necháme zapéct při cca 140°C na cca 50 minut.