Lečo s bůčkem recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

1 kg libového bůčku
4-5 ks zelených paprik
6-8 ks rajčat
2 ks cibule
2 ks cibule s natí
3 PL sádla
3 ks vejce
1 PL Vegety nebo 2 ks zeleninového bujónu
1 PL mleté sladké papriky
1/2 PL mleté pálivé papriky
1 PL Solamylu
kmín
pepř
čubrica
1 - 2 PL rajčesnekové směsi dle: http://www.toprecepty.cz/recept/28774-cesnekovo-rajcatova-smes-bez-konzervace/

Postup přípravy receptu

  1. V širším kastrolu s nepřilnavou úpravou lehce osmahneme na sádle na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme na menší kostky pokrájený, v Solamylu obalený bůček a prudce smažíme dokud nezačne cibulka hnědnout v ten moment rozhrneme maso a do tuku vsypeme oba druhy mleté papriky.

  2. Rozmícháme v tuku, počítáme do pěti a zalijeme asi šálkem vroucí vody. Promícháme s masem, přidáme Vegetu, pepř, kmín a zvolna dusíme.

  3. Během dušení maso občas mícháme a podléváme aby bylo potopené asi tak ze tří čtvrtin. Jakmile lze vařečkou překrojit kousek masa, přidáme na kousky pokrájené, vyčištěné papriky a asi 10 minut vše dusíme.

  4. Potom přidáme na kousky pokrájená, bubáků zbavená rajčata, dvě špetky čubrici a vše dusíme.

  5. Hlídáme aby se rajčata úplně nerozvařila, přidáme nakonec pokrájenou cibuli sečku, rajčatovo-česnekovou pastu podle slanosti šťávy, jako poslední zahustíme rozmíchanými vejci a po ztuhnutí můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!