Lečo s bůčkem recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1 kg libového bůčku
- 4-5 ks zelených paprik
- 6-8 ks rajčat
- 2 ks cibule
- 2 ks cibule s natí
- 3 PL sádla
- 3 ks vejce
- 1 PL Vegety nebo 2 ks zeleninového bujónu
- 1 PL mleté sladké papriky
- 1/2 PL mleté pálivé papriky
- 1 PL Solamylu
- kmín
- pepř
- čubrica
- 1 - 2 PL rajčesnekové směsi dle: http://www.toprecepty.cz/recept/28774-cesnekovo-rajcatova-smes-bez-konzervace/
Postup Lečo s bůčkem
Postup přípravy receptu
-
V širším kastrolu s nepřilnavou úpravou lehce osmahneme na sádle na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme na menší kostky pokrájený, v Solamylu obalený bůček a prudce smažíme dokud nezačne cibulka hnědnout v ten moment rozhrneme maso a do tuku vsypeme oba druhy mleté papriky.
Rozmícháme v tuku, počítáme do pěti a zalijeme asi šálkem vroucí vody. Promícháme s masem, přidáme Vegetu, pepř, kmín a zvolna dusíme.
Během dušení maso občas mícháme a podléváme aby bylo potopené asi tak ze tří čtvrtin. Jakmile lze vařečkou překrojit kousek masa, přidáme na kousky pokrájené, vyčištěné papriky a asi 10 minut vše dusíme.
Potom přidáme na kousky pokrájená, bubáků zbavená rajčata, dvě špetky čubrici a vše dusíme.
Hlídáme aby se rajčata úplně nerozvařila, přidáme nakonec pokrájenou cibuli sečku, rajčatovo-česnekovou pastu podle slanosti šťávy, jako poslední zahustíme rozmíchanými vejci a po ztuhnutí můžeme podávat.